15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑ ΚΟΥΡΔΑΛΙ

 

Kimisi

Κοίμηση της Θοτόκου - Τοιχογραφία - Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας

 

Κάθε Δεκαπενταύγουστο γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο αρχαίο μοναστήρι της Παναγίας Χρυσο-κουρδαλιώτισσας στο γραφικό χωριό Κούρδαλι, δίπλα στα Σπήλια. Του Εσπερινού  και της Θείας Λειτουργίας θα προΐσταται  ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. Θα γίνει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας γύρω από τη Μονή.

Τα αδελφά ορεινά χωριά Σπήλια-Κούρδαλι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πιο μεγάλη γιορτή τους: Την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην οποία είναι αφιερωμένη η αρχαία μονή της κοινότητας. Επί κεφαλής των ετοιμασιών είναι ο ιερέας π. Κυριάκος και η μοναχή Ισιδώρα, που πλαισιωμένοι από δραστήρια ομάδα χωριανών φροντίζουν για τον ευπρεπισμό του μοναστηριού και τη διοργάνωση του πανηγυριού. Ακολουθούν οι δυο κοινοτάρχες που ετοιμάζουν τα χωριά τους για την υποδοχή των πολλών προσκυνητών και βοηθούν τους οργανωτές του πανηγυριού. Ο σύλλογος ΑΡΗΣ οργανώνει την καθιερωμένη εκστρατεία καθαριότητας και ο Σύνδεσμος Αποδήμων διοργανώνει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων τις μέρες αυτές. Όλα τα σπίτια, κατοίκων, αποδήμων και φίλων ανοίγουν διάπλατα και φεγγοβολούν από καθαριότητα, έτοιμα να φιλοξενήσουν φίλους και γνωστούς, που σπεύδουν στη χάρη της Παναγίας και στη δροσιά των καταπράσινων αδελφών χωριών. Ποτέ τα Σπήλια-Κούρδαλι δεν σφύζουν από τόση ζωή, όσο τις μέρες αυτές και ποτέ άλλοτε δεν έχουν τόση χαρά!

Litania_1

Λιτανεία - Αύγουστος 2010

 

Ελάτε λοιπόν να γιορτάσετε μαζί μας, στη ζεστή αγκαλιά της Μεγαλόχαρης και απολαύστε τη φιλοξενία των Σπηλιών-Κουρδάλων. Πολλή δροσιά και πράσινο είναι ό, τι χρειάζεται μεσο-καλόκαιρα.. παραδοσιακοί, πολιτιστικοί και ιστορικοί χώροι περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Κοπιάστε!

 

Ανδρέας Χρυσάνθου