Ο ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΙΩΝ

Έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποδήμων

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε ο 25ος «Γύρος των Σπηλιών» με τον οποίο άρχισαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών –Κουρδάλων. Πλήθος δρομέων όλων των ηλικιών έλαβε μέρος στη δημοφιλέστατη αυτή εκδήλωση. Δρομείς από κάθε γωνιά της Κύπρου έσπευσαν να λάβουν μέρος. Ξεχωριστή θέση είχε και φέτος η συμμετοχή του «Σωματείου Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου».Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η εκδήλωση τείνει να γίνει και πολυ-πολιτισμική με τη συμμετοχή δρομέων από άλλες χώρες!

       3.Ekkinisi_1     4.Ekkinisi_2

Τα κύπελλα και μετάλλια του «Γύρου» παραχώρησε ο ΚΟΑ. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο εκπαιδευτικός-γυμναστής Ανδρέας (Ρίκος) Χαραλάμπους. Της Γραμματείας ηγείτο η Λούλα Μιλτιάδους.  Τις απονομές των κυπέλλων έκαναν  ο ιερέας της κοινότητας π. Κυριάκος, ο κοινοτάρχης Σπηλιών Αντώνης Καρής, ο ιδρυτής του Συνδέσμου Αποδήμων Ανδρέας Χρυσάνθου, η πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτα Θεοχάρους και άλλοι.

    13.Aponomi_6     15.Periklis_Demetriou

Ο «Γύρος» ξεκίνησε με μια μικρή διαδρομή για τα παιδιά του Δημοτικού και συνεχίστηκε με τους πιο μεγάλους που έκαμαν την κλασική διαδρομή γύρω από τα Σπήλια μήκους δυο χιλιομέτρων. Οι δρομείς ήσαν χωρισμένοι κατά ηλικία και φύλο. Στους τρεις πρώτους κάθε ομάδας επιδόθηκαν κύπελλα. Σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού που έλαβαν μέρος δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Πλήθος κόσμου χειροκρότησε θερμά τόσο τους δρομείς όσο και τους οργανωτές.

 

Ανδρέας Χρυσάνθου

Επιστροφή