ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΡΦΟΥ

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

23-29 Απριλίου

.

Τον περασμένο Γενάρη η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, πρωτοπορώντας, διεξήγε πολύ αποδοτικό έρανο τροφίμων για την περιοχή της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν ύστερα αρκετοί άλλοι.

Τώρα η ίδια Μητρόπολη επανέρχεται σεμνά και ταπεινά και μας καλεί σε ένα «καραβάνι αλληλεγγύης» όπως το αποκαλεί. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον κατεχόμενο Δήμο Μόρφου. Το «καραβάνι» είναι έρανος τροφίμων:μακαρόνια, ρύζι, γάλα συμπυκνωμένο ή σκόνη, ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, ελαιόλαδο, παιδικές τροφές και δημητριακά.  Ο έρανος διαρκεί μόνο μια εβδομάδα 23-29 Απριλίου 2012. Υπεύθυνοι είναι οι ιερείς και τα οργανωμένα σύνολα κάθε κοινότητας.

Τα τρόφιμα θα σταλούν στα Καλάβρυτα, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μόρφου και όλοι οι πρόσφυγες της περιοχής Μόρφου να συνδράμουν απλόχερα τους χειμαζόμενους αδελφούς μας στην Ελλάδα. Ο Πανιερότατος μας θυμίζει το ευαγγελικό «Ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, … ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε.»

 

Ανδρέας Χρυσάνθου

20/04/2012