.

ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

Τα  χημικά λιπάσματα δεν διασπώνται και παραμένουν στο τελικό προϊόν, δηλαδή το τρόφιμο. Ακόμα, παραμένουν στο έδαφος και τα υπόγεια ύδατα, δηλαδή μολύνουν την τροφική αλυσίδα. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν με τα φυτοφάρμακα.

 

Τα βιολογικά προϊόντα είναι πλουσιότερα σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες σε σχέση με τα συμβατικά. Ο κυριότερος λόγος είναι το γεγονός ότι το φυτό αναγκάζεται να αναπτύξει μεγαλύτερο ριζικό σύστημα για να βρει περισσότερα ιχνοστοιχεία, αφού δεν του τα προσφέρει ο καλλιεργητής μέσω των χημικών παρασκευασμάτων.

 

Επίσης, περιέχουν 30% λιγότερο νερό με αποτέλεσμα οι συγκεντρώσεις των πρωτεϊνών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μεταλλικών αλάτων να είναι μεγαλύτερες στα βιολογικά προϊόντα, από ότι στα συμβατικά. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η διατροφική αξία των προϊόντων αυτών είναι ιδιαίτερη υψηλή. Επίσης, η αυξημένη συγκέντρωση των θρεπτικών στοιχείων έναντι του νερού συμβάλει και στην βελτίωση της γεύσης τους.

 

Τι περιέχουν:

   1. Βιταμίνη C: Πολύ καλό αντιοξειδωτικό. Υπάρχει κατά 27% περισσότερη στα βιολογικά προϊόντα.

 

  2. Σίδηρο: Βοηθά στην οξυγόνωση του οργανισμού και στην αποφυγή αναιμιών. Υπάρχει 21% περισσότερος στα βιολογικά.

 

  3. Μαγνήσιο: Προστατεύει από καρδιακές προσβολές, προστατεύει τους μυς από σπασμούς και μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηρροΪκού συνδρόμου. Υπάρχει έως και 138% περισσότερο.

 

   4. Ασβέστιο: Για γερά κόκαλα. Υπάρχει έως και 39% περισσότερο.

 

   5. Λίθιο: Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη. Υπάρχει έως και 188% περισσότερο στα βιολογικά σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα.

 

   6. Βόριο: Προφυλάσσει από την οστεοπόρωση. Υπάρχει έως και 70% περισσότερο στα βιολογικά προϊόντα.

 

  7.Σελήνιο: Αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει από τις χημικές ουσίες και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Στα βιολογικά προϊόντα υπάρχει έως και 390% περισσότερο σε σχέση με τα συμβατικά.


Τρώτε βιολογικά, για να έχετ καλή υγεία.